Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Протест грађана и Демократске странке испред Скупштине општине Врачар

У време одржавања седнице Скупштине општине Врачар 30. септембра 2019. године, чији рад одборници Демократске странке и коалиције “Врачар слободно” активно бојкотују већ више месеци, испред зграде општине су се окупили грађани и чланови Демократске странке са Врачара, како би изразили свој протест против афера и скандала актуелног режима СНС-СПС-ЛДП-ДСС.

Током обраћања председника Општинског одбора ДС Врачар и одборника коалиције “Врачар слободно” Богдана Татића, активисткиње СНС су окупљенима делиле пропагандне памфлете са старим лажима на рачун Демократске странке, а у једном моменту се иза леђа Богдана Татића појавио и одборник СНС у Скупштини општине Врачар Горан Караџић, који је провокативно обраћајући се окупљенима у глас са Татићем, покушао да прекине скуп. Грађани су бурно реаговали и извиждали одборника СНС-а, након чега се он вратио у зграду Општине.

Богдан Татић је, обраћајући се окупљенима, поручио: “Од данас креће кампања за ослобођење Врачара. Са овог места поручујемо да ћемо од примитивизма, ретроградних идеја и назадних носилаца ослободити наш Врачар, наш центар демократије и слободе. Врачар је на свим демократским изборима слао јасну, недвосмислену поруку прве слободне општине успостављене још од првих вишестраначких избора. Све до гажења изборне воље грађана која је извршена након последњих избора на Врачару ниједна аутократија није налазила адресу. У годинама које су уследиле након насртаја агресивног на традицију, историју и тековине Врачара, кич је оковао општину, дечија одмаралишта и Спортски центар поклоњени су граду, новац се пере реконструкцијама реконстрисане Каленић пијаце, укидањем сервиса намењених грађанима који су функционисали у време када се општином управљало одговорно. Три године суноврата демократских процедура и унижавање житеља једини су мерљиви биланс владавине СНС, уз видљиве последице на изрованим улицама и неконтролисаној градњи сумњивих инвеститора.”

Снимак обраћања председника ОО ДС Врачар Богдана Татића и инцидента са одборником СНС Гораном Караџићем, можете погледати кликом на линк -> ОВДЕ.

Достигнућа
Достигнућа СНС-СПС-ЛДП-ДСС на Врачару 2016-2019. (Кликните на слику да увећате)