Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

“Врачарски разговори” и Новогодишњи коктел

Четврти по реду “Врачарски разговори“, на тему “Хероји улице“, одржани су у просторијама Општинског одбора Демократске странке Врачар, у среду 26.12.2018. године.  Гости су били новинарка Татјана Војтеховски, новинар Срђан Шкоро и писац Марко Видојковић. На овим разговорима, који су били изузетно посећени, било је речи о актуелној ситуацији у држави, слободи мишљења и говора, општем незадовољству у народу, али и протестима који се већ три недеље одржавају на београдским улицама.

Хероји сви људи који држе до себе. Основни принцип достојанства је да изађеш на улицу и бориш се против овог лудила. Мени би била туга да останем у тишини. Ово није само ствар политике, него људскости. Боримо се против полусвета, примитиваца, који намерно лажу да ће бити боље, а знају да неће” – истакла је Татјана Војтеховски.

Срђан Шкоро је приметио да “сваки протест носи своје страхове, али нема чега да се плашимо јер живимо у систему који нам је већ све узео, укаљао. То што су ови уништили, тешко се може поправити и за 100 година, али овај бунт је озбиљан и може донети резултате.

Марко Видојковић се директније осврнуо на деловање Александра Вучића: “Вучић има фору да глуми попустљивост, када у медијима каже како ће саслушати грађане. То је део лудила које преноси на све гледаоце. Ја знам и сви знамо да лаже. Кад год он каже да нешто ‘није’, ја одмах знам да то заправо ЈЕСТЕ. Режим је конципиран да се све сједнињава у његовој глави и он мора да ‘лети’. Сматрам да би главни захтев протеста требало да буде оставка Вучића. Јако је битно да се сва релевантна опозиција ујединила. И када неко дође и пита ‘А шта опозиција нуди?’, ја кажем ‘Ма ништа!’ И не мора сдада да нуди, јер ово је сада спектар широке, разнолике понуде за неко нормално време након Александра Вучића. Ја са њим не бих ни разговарао. Драгоцено је да смо сви заједно, и леви и десни, и грађани и опозиција, сви заједно против зла – Александра Вучића.

Након “Врачарских разговора”, одржан је и Новогодишњи коктел за све Демократе и њихове госте Врачарке и Врачарце, којим је уз дружење обележен испраћај старе и дочек Нове године.