Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Балша Божовић: Демократе уједињено у парламенту за враћање отетих пензија

На јучерашњој заједничкој конференцији за медије у Дому Народне скупштине Републике Србије у име народних посланика коалиције „Да ослободимо Београд – Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка, Зелена еколошка партија – Зелени“ обратио се Балша Божовић, народни посланик Демократске странке и председник Градског одбора ДС Београд, и том приликом саопштио да су усаглашени сви предлози о стављању ван снаге закона о смањењу пензија, те да су подржали модел за прикупљање средстава за враћање отетих пензија пензионерима.

Данас смо уједињени и никада није било више демократа у парламенту који се залажу за враћање пензија и то је корак даље ка нашем коначном циљу а то је да се врати отета имовина која је поштено стечена у животном веку сваког пензионера коме је пензија смањена“, поручио је Божовић.

Божовић је рекао да су то препознали и синдикати који се годинама боре против ове неправде:

Синдикат Независност је данас са нама, који је такође подржао овај предлог закона демократа у парламенту. Такође, Независни синдикат пензионера Србије који данас има протест у 12 часова је изразио велику подршку и спремност да се и на улици и кроз институције бори заједно са свим демократама у парламенту како би што пре пензије биле враћене.

Балша Божовић је нагласио да је захтев коалиције „Да ослободимо Београд” да се „не само врате пензије него и разлика која је у ове три године достигла скоро милијарду евра. Ова власт мора што пре да оде јер што буде дуже на власти овај погубни режим, многи пензионери неће дочекати да им се пензије врате“, рекао је Балша Божовић, народни посланик Демократске странке.