Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Да ослободимо Београд: Драган Шутановац у посети Врачару

Кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац разговарао је данас са грађанима на Врачару и том приликом обећао да ће листа „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, НОВА, ЗЕП Зелени“ свим ђацима престонице омогућити бесплатне уџбенике.

Он је подсетио да је Београд у својој прошлости већ спроводио овакав пројекат, али да га је укинула напредњачка власт:

Уместо да је тај пројекат проширила на целу Србију, актуелна власт га је обуставила. Као што су украли дипломе, лажни доктори наука онемогућили су деци да имају бесплатне уџбенике.“

 

Шутановац је истакао у разговору са грађанима да управо укидање пројекта бесплатних уџбеника показује срамотан однос напредњачке власти према знању. Странка која је изродила поплаву лажних диплома и плагијата, и то међу носиоцима највиших државних функција, очигледно не може да се подичи знањем, те стицање истог покушава да онемогући и грађанима и њиховој деци, навео је он. Зато ће коалиција чији је он кандидат за градоначелника престонице, свој деци обезбедити једнаке шансе за образовање.

У склопу модернизације и паметног Београда, сви ђаци добиће таблете који ће практично бити дигитални уџбеници. Зато ослободимо Београд и гласајмо за листу број 4“, поручио је Шутановац.

Председник демократа је такође подсетио да су Врачарке и Врачарци на претходним локалним изборима убедљиво највећу подршку пружили Демократској странци, али да су напредњаци крађом одборника прекројили изборну вољу грађана и преотели власт на Врачару.