Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Предата листа “Да ослободимо Београд” за градске изборе

Претходне недеље је Демократска странка организовала прикупљање потписа грађана за подршку листи “Да ослободимо Београд” за градске изборе расписане за 4. март 2018. Демократска странка на изборима наступа на поменутој листи заједно са Социјалдемократском странком, Новом странком и Зеленом еколошком партијом (Зелени). Општински одбор ДС Врачар је такође у својим просторијама веома успешно организовао прикупљање потписа и овом приликом се захваљујемо свим грађанима који су потписом пружили подршку листи коју предводи Демократска странка, као и волонтерима који су учествовали у процесу прикупљања потписа.

Листу “Да ослободимо Београд” која ће на гласачком листићу бити под редним бројем 4, чине кандидати Демократске странке, Социјалдемократске странке, Нове странке и Зелене еколошке партије (Зелени). Прва на листи је Весна Ракић-Водинелић из Нове странке, други је Марко Ђуришић из Социјалдемократске странке, а трећи Драган Шутановац председник Демократске странке, који ће бити и кандидат ове листе за градоначелника Београда.

На листи се налази преко 30 професора универзитета, доктора наука, али и пензионисаних генерала и адмирала Војске Србије. Међу њима су проф. др Жарко Требјешанинпроф. др Александар Мандићпроф. др Михајло Пантићпроф. др Мирјана Рашевићпроф. др Танасије Маринковићпроф. др Душан Младеновићпроф. др Иван Раонићпроф. др Маја Вукадиновићпроф. др Мирослав Ружица и доц. др Игор Радошевић, као и пензионисани високи официри Војске Србије Срето МалиновићПетар РадојчићЈован Грбавац и Никола Лунић, али и истакнуте личности попут бившег судије Уставног суда проф. др Зорана Ивошевићадр Бранислава Лазића, радијског водитеља Вељка Пајовића и балерине ансамбла Народног позоришта Бојане Леко.

На листи су и високи функционери ДС Тамара ТрипићБранислав ЛечићБалша Божовићдр Зоран Лутовац, народни посланици Наташа ВучковићМаја Виденовић и Весна Марјановић, као и истакнуте демократе попут Љиљане Лучићпроф. др Ивана Вујачићапроф. др Драгослава Шумарца и др Ивана Стефановића.

Функционери Нове странке др Мира Петровићдр Арис Мовсесијан и Александар Станковић, као и чланови председништва СДС Александар Ивановић и Константин Самофалов, такође се налазе на листи.

Листа окупљена око Демократске странке је гарант заустављања пљачке Београда од Синише Малог и Горана Весића. Пет година нисмо посустали у одбрани интереса грађана у скупштини града. Ми ћемо зауставити корупцију која је појела Београд и Београђане и спречићемо отимање градских ресурса преко којих се богати неколицина док је већина све сиромашнија. Ослободићемо Београд, то је наша обавеза и обећање свим Београђанима“, рекао је председник Градског одбора ДС Београда Балша Божовић.