Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Председник ДС Драган Шутановац у разговору са Врачаркама и Врачарцима

Настављајући серију разговора са грађанима на београдским пијацама, председник Демократске странке Драган Шутановац је у петак 05. јануара 2018. године обишао и врачарску Каленић пијацу. Том приликом, Шутановац је изјавио да :

Грађани Београда плаћају грејање током целе године, а ова власт то користи као парафискални намет. Електране Београда остварују добит и уместо да се та добит инвестира у бољу мрежу за грејање и мераче који ће омогућити да сви грађани плаћају онолико колико потроше, нажалост Београд узима добит и зарађује на грађанима. Тај новац Синиша Мали и Горан Весић улажу у бесмислене фонтане, јарболе и јелке, што је била највећа корупција на крају године. Јавна предузећа не постоје зарад администрације већ зарад пружања квалитетних услуга грађанима по што нижој цени. Из тог разлога Демократска странка заједно са коалицијом инсистира да се грађанима смањи цена грејања, да буде у складу са потрошњом, или да се новац враћа грађанима и да се инвестира. Град ће када ми будемо на власти инвестирати у енергетску ефикасност, тако што ће свим грађанима који су на топловодној мрежи кроз подршку у виду бескаматних кредита помоћи да замене стару столарију, чиме ће побољшати енергетску ефикасност својих станова.” 

Кандидат Демократа и Нове странке за градоначелника Београда Драган Шутановац изјавио је још и да ће ова коалиција вратити мере социјалне подршке које је СНС укинуо, унапредити их, али и предложио нова решења:

„Наша коалиција обећава да ћемо:

-вратити достојанство грађанима и да ћемо свим ђацима обезбедити бесплатне уџбенике,

-деци која нису уписана у вртић обезбедићемо субвенцију, 

-увешћемо и нове мере као што су дигитализација уџбеника, бескаматни кредити за први стан за младе брачне парове, подршка за самохране родитеље“.

Поводом Бадњег дана, Шутановац је желео да подсети да су “Београд људи, а не бетон и арматура” и да ће заједничким напорима учинити све да се Београд поново развија као град будућности.