Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Локални избори у четири општине: ДС 20% у Неготину, у просеку преко 13%

Неготин, Мионица, Пећинци, Костолац, 24. децембра 2017.

У Неготину, као граду са највећим бројем бирача, Демократска странка забележила је највећи резултат од скоро 20 посто, док је укупан просек свих општина преко 13 посто. Према првим прелиминарним резултатима, листе Демократске странке освојиле су:

Неготин 20%

Мионица 14%

Пећинци преко 8%

Костолац 12%.

Упркос напетој атмосфери куповине, уцењивања, претњи и застрашивања, али и активног бојкота, овај резултат представља потврду да су грађанима потребне промене. Показали смо да можемо да се боримо и у тешким условима и да је сваки глас за нас подједнако важан у свим деловима Србије. Исто тако ће бити и на наредним изборима у Београду, али и Бору, Мајданпеку, Аранђеловцу и Смедеревској Паланци.

Демократска странка је још једном показала да је стабилан, поуздан, доследан и упоран партнер свим људима. Никада се нисмо предали и увек смо се подједнако борили за све људе у свим деловима Србије, у овим тешким временима смо се супротставили режиму и остали доследни вредностима које заступамо 28 година.

Физичким и вербалним нападима, ситним провокацијама и бројним подметањима, покушали су да нас спрече да реагујемо на неправилности на бирачким местима, међутим, нису успели.

Наш циљ је да градимо савезништво са људима од најмањих варошица у Србији до Београда јер морамо да мењамо Србију на боље, јер за озбиљну странку не постоје мале битке и мале утакмице. Борили смо се и борићемо се за глас сваког човека. Ако нећемо ми, поставља се питање, а ко други?

Демократска странка се захваљује грађанима који су својим потписима подржали наше локалне листе, људима који су гласали и онима који су се борили да те гласове очувају, као и кандидатима и активистима који су током ове кампање дали све од себе да у ове општине донесу промене.

Информативна служба ДС