Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Шутановац са Тањом Фајон: Наставак добре сарадње

Шутановац са Тањом Фајон: Наставак добре сарадње

Београд, 21. децембра 2017.

Председник ДС Драган Шутановац се састао са Тањом Фајон, посланицом Групе социјалиста и демократа у Европском парламенту, са којом се сагласио око битних ствари за Србију као што су владавина права, стање у правосуђу и свему ономе што треба да садржи извештај Европског парламента.

Тања Фајон је након састанка истакла да сви у Партији европских социјалиста дају подршку Демократској странци у Београду и у Србији.

“Увек имамо добре, корисне, пријатељске разговоре. Информисала сам се о ситуацији у Србији пред локалне изборе, препорука моја данас у Народној скупштини је била да је потребна и нужна реформа правосуђа, независно судство, судије, тужиоци, наравно и слобода медија као део владавине права. То су све битне тачке на агенди Србије према Европској унији и радује ме да исте теме имамо у разговору са председником странке, да се слажемо око битних ствари за Србију и сигурна сам да ћемо и даље добро сарађивати у породици европских социјалиста. Наравно, сви дајемо подршку Демократској странци у Београду и у Србији”, навела је Фајон.

Фајон је изразила наду да ће Србија следећу годину боље искористити на путу ка Европској унији.

Драган Шутановац истакао је да је велико задовољство угостити велику пријатељицу Демократске странке, посланицу Европског парламента Тању Фајон и да ће и у будућности наставити успешну сарадњу.

“Разменили смо мишљења пре свега из области које тиште грађане Србије али овог пута постоје теме које су значајније, које се тичу и државе а то су владавина права, стање у правосуђу и све оно што треба да садржи сутра извештај Европског парламента. Демократска странка је странка социјалдемократске оријентације која блиско сарађује са странкама социјалдемократске оријентације у Европи и ово је један од разлога што смо се данас видели и што планирамо и убудуће сарадњу која је до сада била јако успешна.” 

Шутановац се са Фајон срео раније у Сарајеву на скупу Партије европских социјалиста. Састанку је присуствовала и потпредседница ДС Тамара Трипић.

Информативна служба ДС