Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Актуелна градска власт неспособна да испоштује рокове које је сама одредила

Још током јула ове године је у Улици Боре Станковића на Врачару, поред Храма светог Саве, постављена табла са обавештењем да 17.07.2017. године почињу радови на “Изградњи саобраћајнице Боре Станковића на врачарском платоу”. Под “изградњом саобраћајнице” се, претпостављамо, подразумева заправо реконструкција ове улице и евентуално преуређење саобраћајнице. Као наручилац пројекта наведена је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, а као инвеститор Град Београд. За извођача радова, одређено је предузеће “Уноградња В.В. д.о.о” из Београда (Ул. Војводе Степе 178). Оно што је интересантно је то што је као рок за завршетак радова одређен 14. децембар 2017. И све ово не би било ништа чудно, да данас није већ 05. децембар 2017., а сви Београђани и гости Београда који се затекну на овој локацији, могу да виде да ни дан данас од најављених радова нема ништа.

Jедини радови који су урађени на овој локацији су они који подразумевају постављање поменуте табле. Све око табле је и даље потпуно исто као што је већ годинама. Нити има икакве промене, нити је на поменуту локацију икад дошао и један радник, нити и једна машина, а рок за завршетак радова траје већ више од четири месеца и истиче за свега девет дана. Све ово јасно показује свима нама, грађанима Врачара и Београда, колико је актуелна власт на Врачару и у Београду, под вођством СНС-а неспособна и неодговорна. Неспособна чак и да испоштује рокове које је сама одредила.

Подсећања ради, градска власт је месецима Београђане малтретирала непланским и потпуно хаотичним, такозваним реконструкцијама градских улица и тргова. У једном маху су затворене све кључне, централне градске саобраћајнице и Трг Славија, али и околне алтернативне саобраћајнице. Такав неодговоран и хаотичан начин рада је довео до несносних гужви и потпуног саобраћајног колапса у Београду, а све учеснике у саобраћају, поготово пешаке довела у велики безбедносни ризик необезбеђивањем безбедних алтернативних и привремених прелаза и пролаза. Поред тога, свега две до три недење након завршетка реконструкције Трга Славија и Булевара Ослобођења, голим оком је видљив катастрофалан квалитет обављених радова. Фарба са офарбаних асфалтних површина се већ скида, бетон и асфалт пуцају, а плоче на тротоарима су већ почеле да се одвајају и испадају из својих лежишта. Све ово не само да скупо кошта све грађане Београда, већ и угрожава њихову безбедност и умањује квалитет живота у нашем граду.