Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

У Шапцу одржана седница Главног одбора Демократске странке

У суботу, 2. децембра 2017. је у сали „Шабачког позоришта” у Шапцу одржана седница Главног одбора Демократске странке. Председник Демократске странке Драган Шутановац, рекао је да је неопходно постојање странке која је стабилна, поуздана, доследна и упорна, да је то управо Демократска странка.

Као што нико не жели да га лечи неискусан лекар, тако је Србији потребна јака Демократска странка. Без странака нема ни демократије ни промена. Ако није до сада било јасно, сада је свима јасно зашто Вучић пуних пет година напада управо Демократску странку. Он све време зна ко му је једини прави противник који има знање, политику, искуство и организацију и ко једини може да га победи.“

Отворени да станемо раме уз раме, а не иза некога

Говорећи о опозицији, Шутановац је нагласио да ДС не жели да учествује у опозиционом рату, већ је отворен за сарадњу са свима који желе да ослободе нашу земљу од ове узурпаторске власти и виде Србију у којој грађани могу пристојно да живе од свог рада.

 „Ми желимо да стојимо заједно, а не иза некога. ДС је увек била поуздан партнер свима који су делили исти вредносни систем без обзира колико велики и јаки били. Међутим, греше сви они који Демократску странку гледају искључиво као инфраструктуру. Чињеница да једини имамо инфраструктуру ни на који начин не сме да омаловажи 27 година јасне политике, јасног програма, великог искуства и сијасет сјајних људи.“

Неће нас спасити месија и колоне, већ рад

Шутановац је поводом предстојећих локалних избора рекао да „док други причају о колонама, месијама, спасиоцима, ДС ради и нуди решења грађанима“.

Подједнако лошу власт имају сви у Србији и ми смо очигледно једина брана ка даљем пропадању Србије. За нас је сваки човек из било ког дела Србије подједнако важан и свуда улажемо максималну енергију у жељи да одбранимо интересе грађана“.

50 решења за Србију

 „Сведоци смо да у Србији има мањка реалне политике која нуди решења а вишка популизма и празне приче. За разлику од њих, посланици ДС предложили су 50 решења за проблеме у којима се грађани налазе јер ми истински бринемо о жртвама насиља, људима болесним од карцинома, ученицима који гладни иду у школу, радницима који примају најнижу плату у Европи, али и припадницима војске и полиције.“

Шутановац је посебно нагласио да је неопходно да се промени закон који фаворизује партијско запошљавање, а онемогућава транспарентно запошљавање младих људи на основу конкурса.

Иако имамо Закон о забрани запошљавања, код нас се државни апарат повећава. Укидање тог закона отворило би простор за младе људе који данас сви гледају преко интернета дестинације где би се запослили, а спречило окупацију јавног сектора од стране СНС јуришника“ – закључио је Драган Шутановац.

Извор:

Информативна служба ДС