Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Нема разговора ни компромиса са напредњацима

Демократска странка неће учествовати у разговорима о даљем формирању власти у општини Врачар које најављује новоизабрани председник СО Врачар, нови коалициони партнер СНС, одборник ЛДП Михаило Групковић. Нећемо да се одазовемо на позив некога ко је отео мандат грађана Врачара и продао га напредњацима. Нећемо да се одазовемо на позив некога који вређа интелигенцију грађанки и грађана Врачара тврдњом да се ЛДП жртвовао како се не би увеле привремене мере у општини.

Нови коалициони партнер СНС, одборник ЛДП Михаило Групковић, нека јавности објасни зашто није гласао да носилац листе „Врачар Слободно“ Бане Кузмановић буде изабран за Председника скупштине, нека престане да замењује тезе тврдњом да је ДЈБ уцењивао ДС, већ нека јасно каже зашто је прихватио понуду СНС и тиме преварио грађанке и грађане Врачара.

Сматрамо да нема компромиса и конструктивног односа са СНС која у последње четири године показује сву бахатост коју власт може да има смањујући плате и пензије, рушећи ноћу објекте у Савамали; и уз то забрањује полицији да се одазове грађанима на позиве у помоћ, краде на изборима, уцењује и поткупљује одборнике…

Нећемо да учествујемо у још једној представи која треба да покаже наводни демократски капацитет напредњака и њихових купљених и уцењених коалиционих партнера на Врачару.
Демократска странка је разговоре и компромисе већ постигла са покретом „Доста је било“ у којима Групковић није желео да учествује. Лицемерно је сада позивати ДС и ДЈБ на разговоре и компромис јер их је Групковић већ постигао са СНС. ДС остаје чврсто при својој одлуци да нема никакве сарадње са СНС. За нас је то пре свега моралан став и тако оправдавамо поверење које су нам грађани дали на изборима.

Плашење грађана принудном управом и новим изборима уколико ДС на разговоре не пристане је наиван покушај наметања неистине да нова коалиција СНС и њихових поткупљених и уцењених сарадника не постоји. То је показано на седници 24. јуна када је гласовима СНС, СПС, Двери, ЛДП и ЛС изабран Групковић за Председника СО Врачар. Једини начин да нови коалициони партнер СНС, одборник Групковић докаже да је моралан човек који жели добро грађанима Врачар је да врати мандат одборника листи на којој је изабран, јер је сваки глас за листу „Врачар слободно“ био глас против било какве сарадње са СНС. Уколико Групковић врати мандат који је продао напредњацима, показаће да стварно жели компромисно и пре свега демократско решење на Врачару, баш онакво какво су грађани Врачара на изборима одлучили да буде.

Враћање мандата листи „Врачар слободно“ захтевамо и од бившег члана покрета Левица Србије Марка Мандића. Такође Мандића подсећамо да је неколико хиљада грађана учествовало у протестној шетњи када је добио отказ због наводног одбијања да приступи СНС. Када и ако ова два одборника врате мандате које су продали напредњацима, неће бити никаквих проблема са могућношћу увођења привремених мера. Са друге стране, ДС не бежи од избора. Уверени смо да ће грађани Врачара у још већем броју гласати против оних који отимају, уцењују и руше по Београду и Врачару.

Председник општинског одбора Врачар

Богдан Татић

Nema razgovora ni kompromisa sa naprednjacima