Сајт врачарских демократа
Сајт врачарских демократа

Одбранили смо Врачар!

Управни суд одбацио је жалбу СНС-a и потврдио оно што су сви који цене истину знали – да је седница Скупштине градске општине Врачар одржана у складу са законом. Упркос свим притисцима и медијским нападима Врачар остаје слободна општина!

СНС одборници, који нису били присутни, три пута су лагали о дешавањима на седници одржаној 23. децембра. Тврдили су да је кворум за одржавање седнице дала непозната грађанка, затим су тврдили да је за усвајање буџета на седници Скупштине гласао грађанин Милош Шукало иако му је потврђен мандат, а у медијима су износили тврдње да је снимак седнице уништен, иако постоје и аудио и видео снимци седнице.

Одлуком Управног суда постало је јасно да је све што је наведено била неистина и обмањивање Врачараца и Врачарки.

Ово обмањивање грађана и грађанки, како би се насилно преузела власт на Врачару, је још један од недемократских потеза у циљу прекрајања изборне воље на Врачару. Одборничка група СНС од почетка мандата скоро је удвостручила број одборника чињењем кривичног дела трговина утицајем, уз сталне уцене и претње.

Одбранили смо слободан Врачар искључиво демократијом и демократским начелима. Врачар остаје слободна општина, а грађанке и грађани Врачара слободни да своје одлуке доносе самостално. Њихову изборну вољу морају да поштују сви, али очигледно је да некоме та воља и демократија нису превише блиски.

 

Председник ОО ДС Врачар

Богдан Татић

Преузмите документ овде.